نحوه برخورد حسابداری با وام و بهره آن

ساخت وبلاگ

یکی از دوستان در مورد نوع وام و نحوه برخورد با اقساط آن سوالی داشته که پاسخ آن به شرح زیر می باشد . امیدوارم مفید واقع شود

در بعضی از موارد زمانی که شما وام را دریافت می کنید کارمزد تسهیلات دریافتتنی مربوط به سالهای آتی در زمان دریافت تسهیلات، از مبلغ تسهیلات کسر شده است. در این حالت بهره مورد نظر در سرفصل هزینه سنوات آتی (سایر دارایی های غیر جاری) ثبت می گردد و در سالهای آتی از حساب هزینه سنوات آتی برگشت و به حساب هزینه منظور می شود.

ولی اگر وام نوع مضاربه که بهره آن در پایان سال یا در طی سال پرداخت گردد معمولا بهره وام را در سرفصل بهره سنوات آتی یا بهره تحقق نیافته حساب معینی در زیر مجموعه حساب کل تسهیلات دریافتی تعریف میگردد که ماهیت این حساب بر خلاف تسهیلات مالی که بستانکار است بدهکار می باشد. (مانند حساب استهلاک انباشته در گروه دارایی های ثابت ) این حساب با گذر زمان و در پایان سال مالی با منقضی شدن بهره تاثیر خود را بر روی حساب کل تسهیلات دریافتی گذاشته و در ترازنامه رقم بدهی شما از بابت تسهیلات را با اصل وام و بهره تحقق یافته ان نمایش می دهد.

نمونه سوال و ثبتهای مربوطه را در............. ادامه مطلب دنبال کنید

بهرام نیک گهر 09127935220

برای روشن شدن سوال مثالی می زنیم :

فرض کنید در تاریخ 1 مهر 95 وام مضاربه ای به مبلغ 100میلیون ریال با بهره 20% و یکساله از بانک دریافت نموده اید ،که در پایان یکسال اصل و فرع با هم تسویه می گردد.

ثبت دریافت وام :

گروه دارایی های جاری

کل موجودی نقد و بانک

معین بانک 100،000،000

گروه بدهی های جاری

کل تسهیلات مالی کوتاه مدت

معین بهره سنوات اتی 20،000،000

گروه بدهی های جاری

کل تسهیلات مالی کوتاه مدت

معین تسهیلات دریافتی 120،000،000

حساب بهره سنوات اتی و تسهیلات مالی دریافتنی هر دو حساب، معینی از حساب تسهیلات مالی کوتاه مدت می باشند که ماهیت آنها عکس هم می باشند.

در پایان سال مالی با توجه به میزان بهره ای که تحقق یافته است از حساب بهره سنوات اتی برگشت و به حساب هزینه ثبت می زنیم مثلا :

کل هزینه مالی

معین سود تضمین شده بانکی 10,000,000

کل تسهیلات مالی کوتاه مدت

معین بهره سنوات اتی 10,000,000

پس می توان گفت بهره وام ، نوعی بدهی است که در زمان تحقق، هزینه می گردد.

آس حساب - آموزش آسان حسابداري...
ما را در سایت آس حساب - آموزش آسان حسابداري دنبال می کنید

برچسب : نحوه برخورد با ضایعات در حسابداری, نویسنده : 2ashesabd بازدید : 134 تاريخ : پنجشنبه 29 مهر 1395 ساعت: 18:25