انواع مالیات در ایران :

ساخت وبلاگ

مقوله ماليات، به موازات امور ديواني و محاسباتي، از زمان پيدايش دولتها بوده است و سابقه تاريخي دارد. امروزه، هيچ واحد اقتصادي و موسسۀ انتفاعي و حتي غيرانتفاعي وجود ندارد كه در امور روزمره با پرداخت ماليات و مسائل مالياتي سرو كار نداشته باشد. اگر شما نیز تجربه انتقال ملک، منحل کردن شرکت و یا تحویل واحد استیجاری به مالک آن و ده ها اقدامات و تغییر و تحولات دیگر را داشته باشید، قطعاً با آثار حقوقی آن نیز آشنایی دارید که این امر نیز با مراجعه به اداره مالیات انجام می پذیرد.

موضوع ماليات در كشورهاي پيشرفته صنعتي به اندازه اي حياتي و حائز اهميت است كه كارفرمايان، به دانش مالياتي مسئولان مالي خود اكتفاء و اتكاء نكرده، و از خدمات تخصصي حسابداران رسمي و مشاوران مالياتي مجرب، در كنار كادر مالي سازمان خود، بهره می گیرند.

بهرام نیک گهر 09127935220

تعریف مالیات

مالیات در واقع انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت و یا بخشی از سود فعالیت های اقتصادی است که نصیب دولت می گردد زیرا ابزار و امکانات دست یابی به درآمد و سود ها را دولت فراهم ساخته است. مالیات به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهره وری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آنرا پرداخت نمایند تا توانائی های جایگزینی این امکانات و منابع فراهم شود.

انواع مالیات در دو دسته اصلی مستقیم و غیر مستقیم طبقه بندی می شوند. که هر طبقه زیرشاخه های دیگری را در برمیگیرد.

مالیات مستقیم را می توان مالیات بر درآمدها، سود یا مالیات بر ثروت و امثال آن نیز نامید. این مالیات بطور مستقیم از درآمد یا دارایی افراد حقیقی و حقوقی اخذ می شود.

مالیات غیر مستقیم مالیاتهایی هستند که پرداخت کننده آن فرد معینی نیست و دارای قابلیت انتقال بالایی است. مالیات غیر مستقیم، روی مصرف کالاها و فعالیتهایی وضع میشود که بطور غیر مستقیم روی درآمد موثر می باشد. مثلاً مالیات بر کالاهایی خاص مانند تنباکو، سیگار، نوشابه، بلیط سینما و امثال آن از این نوع است.

زیر شاخه های انواع مالیات های مستقیم و غیر مستقیم

۱- مالیاتهای مستقیم، همانطور که گفتیم به طور مستقیم از دارائی درآمد افراد وصول و شامل مالیات بر دارائی و مالیات بر درآمد می باشد.

الف: مالیات بر دارائی

۱ - مالیات سالانه املاک

۲ - مالیات بر ارث

۳ - حق تمبر

۴ - مالیات بر درآمد اتفاقی

ب: مالیات بر درآمد

۱ - مالیات بر درآمد اجاره املاک

۲ - مالیات بر درآمد کشاورزی

۳ - مالیات بر درآمد حقوق

۴ - مالیات بر درآمد مشاغل

۵ - مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

۶ - مالیات بر درآمد اتفاقی

۲ - مالیاتهای غیر مستقیم نیز همانطور که گفتیم بر قیمت کالاها و خدمات اضافه شده و به مصرف کننده تحمیل می گردد که دارای دو نوع مالیات بر واردات و مالیات بر مصرف و فروش است.

الف : مالیات بر واردات

۱ - حقوق گمرکی

۲ -سود بازرگانی

۳ - ۳۰ % از مبلغ اتومبیل های وارداتی

۴ - ۱۵ % حق ثبت

ب : مالیات بر مصرف و فروش

۱- مالیات بر فرآورده های نفتی

۲ - مالیات تولید الکل طبی و صنعتی

۳ - مالیات نوشابه های غیر الکلی

۴ - مالیات فروش سیگار

۵ - مالیات اتومبیل

۶ - ۱۵ % مالیات اتومبیل های داخلی

۷ - مالیات فروش خاویار

۸ - مالیات حق اشتراک تلفن خودکار و خدمات بین الملل

۹ - مالیات ضبط صوت و تصویر

مالیات بر ارزش افزوده چه نوع مالیاتی است؟

مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیر مستقیمی است که مصرف کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید اجناس و خدمات می پردازد و دریافت کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته ولی مصرف کننده محسوب نمی شود، اینست که او حق دارد کل مالیات های ارزش افزوده پرداختی خود را از کل مالیات بر ارزش افزوده های دریافتی کسر کرده و مابه تفاوت را به دولت بپردازد.

قانون مالیات بر ارزش افزوده با اختیارات ناشی از ماده ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در ۵۳ ماده و ۴۷ تبصره در تاریخ ۱۳۸۷/۲/۱۷ در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصویب شده است تا در مدت آزمایشی ۵ سال از تاریخ اول مهرماه ۱۳۸۷ به اجرا گذاشته شود. این قانون در واقع جایگزین قانون تجمیع عوارض شده است.

گرفته شده از : پارمیس

آس حساب - آموزش آسان حسابداري...
ما را در سایت آس حساب - آموزش آسان حسابداري دنبال می کنید

برچسب : انواع مالیات در ایران,انواع مالیات در ایران باستان,انواع مالیات در ایران کدامند؟,انواع ماليات در ايران,انواع مالیات ها در ایران,انواع نرخ مالیات در ایران,انواع مالیات بر واردات در ایران,انواع مالیات بر ارزش افزوده در ایران,انواع مالیات مستقیم در ایران,انواع مالیاتهای مستقیم در ایران, نویسنده : 2ashesabd بازدید : 119 تاريخ : پنجشنبه 29 مهر 1395 ساعت: 18:29